Gammalt system åker ut, in med nytt!

Vi har just nu 2 torn rullande med det nya fuktsystemet installerat. Äntligen slipper vi dessa förbaskade "metering rollers" (kan inte det svenska namnet för dem, hjälp mig), som har varit vårt fuktsystem till hjälp tidigare men som har en tendens att sluta rulla när de blir skitiga eller utslitna.

Nu mina vänner är Niklas, svensk installatör från företaget Baldwin nere hos oss och installerar ett nytt "spraybar" system. Istället för att en fuktvals ligger i fuktmedlet hela tiden och överför fukt till de andra fuktvalsarna, gör det nya systemet att du själv väljer hur mycket fukt du vill använda på olika delar av plåtcylindern. Det innebär en minskad fuktåtgång, minskade problem med för mycket fukt i kanterna på cylindern (eftersom du kan reducera fukten där), samt minskat arbete med rengöring eller byten av "metering rollers".

Alla är glada och vill se spraybar-systemet i alla torn fortast möjligt. Niklas är grymt uppskattad här, dels pga. hur smidigt det har fungerat med det nya systemet, men också för att han arbetar hårt & har hjälp oss lösa andra problem på pressen.


Gamla & Nya systemet

Kommentarer
Postat av: Erik

Hej Allan, finns det inte en risk med att fuktmedelet korkar igen munstycken mm i det nya systemet?(det sprayar väl på vatten?)

tex om det tornet används på några dagar? eller om man inte rengör det noga?

är det destillerat vatten som ni ni använder för att tillsätta medel i för konduktiviten/ph/hårdhet samt ytspänning? eller vanligt kranvatten?

2009-02-18 @ 19:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0